Larmvägen 22, 24, 26, 28, 30, 32

Områdesbeskrivning 

Två kilometer öster om Helsingborg ligger stadsdelen Fredriksdal, omgivet om stora grönområdet, vilket gör stadsdelen till ett stillsamt och trivsamt område. Endast ett stenkast ifrån Fredriksdals museer och trädgårdar, som är Sveriges näst största friluftsmuseum uppbyggt kring en herrgårdsliknande huvudbyggnad. Museet omfattar äldre stadskvarter från Helsingborgs centrala delar och omfattar även den berömda Fredriksdalsteatern, som är ett känt utflyktsmål under sommarmånaderna. 

 

Kommunikation

Stadsbussen går ungefär tre gånger i timmen under högtrafik till Helsingborg Centrum, men på gångavstånd nås också regionbussar.

 

Service

På endast femton minuters gångavstånd ligger Olympias idrottsanläggning med tillgång till inomhushall för idrottsaktiviteter, motionsslingor och fotbollsarenan Olympia, där Helsingborgs IF spelar. Med cykel når du även Filborna Arena som innehåller både gym och simhall. Vårdboendet Fredriksdalshemmet är också beläget i stadsdelen. Större matvarubutiker såsom Maxi, MAT och Lidl ligger på gångsavstånd. 

 

Utbildning

På Fredriksdal finns ett antal förskolor och grundskolor att välja emellan i närliggande stadsdelar. I närheten av Fredriksdal ligger gymnasieskolorna Filbornaskolan och Olympiaskolan.

 

Fakta om området

  • Fastigheten Centern 2 och 3 ligger på Larmvägen 22-32. Fastigheterna är i tre plan och totalt finns där 114 lägenheter med tillhörande parkeringsplats.
  • Lägenheterna vinns i varierande storlekar mellan 1 till 5 rum och kök.
  • Fastigheterna är renoverade mellan åren 1999-2002 och ligger i ett trevligt område med stora grönytor och har en lekplats på området.