Klippan

Fastigheterna

  • Allégatan 12 A-B/Bruksgatan 27 A-B

  • Allégatan 9/Allégatan 11

  • Allégatan 17/Storgatan 19

  • Apoteksgatan 6/Bruksgatan 18

  • Storgatan 38

  • Torggränd 2A-Q, 2-4

     

Fastigheten Pilen 8 och 9 ligger på Allégatan 12A-B och Bruksgatan 27 och har ett fyrtiotal lägenheter i varierande storlekar mellan 1 till 5 rum och kök. Till varje lägenhet tillhör en inglasad balkong, förråd, tvättstuga och mangelrum i källaren. Fastigheten har även sju stycken lokaler som rymmer bland annat radio- och tv-butik, fotobutik, konditori och ett av stans apotek. Det finns även tjugo garageplatser som går att hyras separat. 

På Allégatan 9 och 11 ligger Kammaren 2 som har sju stycken lägenheter i storlekarna 1 till 3 samt 6 rum och kök. Till varje lägenhet tillhör ett förråd i källaren, och de två trapporna delar på en tvättstuga. Fastigheten har 4 kommersiella lokaler som rymmer Arbetsförmedlingen, det lokala skattekontoret och Försäkringskassan. Parkeringsplatser i närheten av fastigheten finns. 

Fastigheten Kronan 8 på Apoteksgatan 6 och Bruksgatan 18 är en spännande fastighet. Fastigheten ryms sedan tidigare av det gamla Televerket och Posten, vilket gör att fastigheten har stora ytor med högt i tak och stora fönster som går att utforma med fri fantasi. 

Fastigheten med adress på Allégatan 17 och Storgatan 19 har 12 lägenheter, varav 6 stycken har ett gammalt utseende med höga dörrar och högt i tak och 6 stycken lägenheter med ett modernare utseende. Varje lägenhet har tillgång till en tvättstuga i källaren och det finns ett begränsat antal parkeringsplatser för uthyrning. Fastigheten har även 4 lokaler som rymmer bland annat en optiker, en advokat och en bank. 

Härolden 12 har 17 stycken lägenheter och ligger centralt på Torggränd 1A-Q. Fastigheten har hiss och en luftgång där varje lägenhet har sin ingång. I fastigheten finns ett av stadens apotek och vänder sig till den som vill ha ett trevligt boende mitt i centrum. 

Härolden 1 på Storgatan 38 är en renodlad kommersiell fastighet med 4 lokaler. Hyresgästerna i dagsläget är en av stadens banker och ett företag som arbetar med offentliga miljöer. 

 

Områdesbeskrivning 

Klippan är en tätort och centralort i Klippans kommun i Skåne. I Klippan finns en lång företagstradition med ett stort antal aktiva företag med en spridning från små enmansföretag till specialiserade branscher som transport, verkstad, livsmedel, papper, trä och plast. I kommunen finns ca 6000 arbetsplatser. På grund av Klippans centrala läge mellan Hässleholm, Helsingborg och Ängelholm är utpendlingen stor. Kommunen är den största arbetsgivaren genom sina många förvaltningar.

  

Kommunikation

Klippan har en egen järnvägsstation med tågförbindelser med Pågatåg både till Helsingborg och via Hässleholm till Kristianstad. Det finns även bussförbindelser till Ängelholm med regionbuss och till Ljungbyhed med regionbuss.

 

Service

Charmen med Klippan är att det är en mindre ort, men innehåller så mycket. De har fullservice i form av full kommunal service, apotek, tre stycken banker är representerade, läkare, tandläkare, systembolag, bensinmack och hotell. Idrottsplats, bowlinghall, simhall, gym, träningsanläggning och friidrottsanläggning finns också i Klippan. 

 

Utbildning

Det finns två grundskolor med förskola till årskurs 6, Bofinkenskolan, och skolan Antilopen. För grundskola förskola till årskurs 9 finns Snyggatorpsskolan och PeterSvenskolan. För den som vill läsa vidare på gymnasiet finns Tegelbrukssgymnasiet och Åbyskolan. Tillgång till trafiksskola finns också.