CENTRUM


Områdesbeskrivning 

Klippan är en tätort och centralort i Klippans kommun i Skåne. I Klippan finns en lång företagstradition med ett stort antal aktiva företag med en spridning från små enmansföretag till specialiserade branscher som transport, verkstad, livsmedel, papper, trä och plast. I kommunen finns ca 6000 arbetsplatser. På grund av Klippans centrala läge mellan Hässleholm, Helsingborg och Ängelholm är utpendlingen stor. Kommunen är den största arbetsgivaren genom sina många förvaltningar.


 Kommunikation

Klippan har en egen järnvägsstation med tågförbindelser med Pågatåg både till Helsingborg och via Hässleholm till Kristianstad. Det finns även bussförbindelser till Ängelholm med regionbuss och till Ljungbyhed med regionbuss.


Service

Charmen med Klippan är att det är en mindre ort, men innehåller så mycket. De har fullservice i form av full kommunal service, apotek, tre stycken banker är representerade, läkare, tandläkare, systembolag, bensinmack och hotell. Idrottsplats, bowlinghall, simhall, gym, träningsanläggning och friidrottsanläggning finns också i Klippan. 


Utbildning

Det finns två grundskolor med förskola till årskurs 6, Bofinkenskolan, och skolan Antilopen. För grundskola, förskola till årskurs 9 finns på Snyggatorpsskolan. För den som vill läsa vidare på gymnasiet finns Tegelbrukssgymnasiet och Åbyskolan. Tillgång till trafiksskola finns också.

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i Klippan:


 

Allégatan 6-8, Åbygatan 11-15 & Thorsgatan 3

På Allégatan 6-8, Åbygatan 11-15, Thorsgatan 3 i Klippan förvaltar vi 60 lägenheter i varierande storlekar. Många av lägenheterna har balkonger som vetter ut mot baksidan av fastigheten, har en stor och lummig trädgård. Garage finns att hyra för separat uthyrning i anslutning till fastigheten. 


 

Allégatan 9 & 11

På Allégatan 9 och 11 ligger en fastighet som har sju stycken lägenheter i storlekarna 1 till 3 samt 6 rum och kök. Till varje lägenhet tillhör ett förråd i källaren, och de två trapporna delar på en tvättstuga. Fastigheten har kommersiella lokaler på bottenplan som rymmer Arbetsförmedlingen, det lokala skattekontoret och Försäkringskassan. Parkeringsplatser i närheten av fastigheten finns. 


 

Allégatan 12 A-B & Bruksgatan 27 A-B

Fastigheten som ligger på Allégatan 12 A-B och Bruksgatan 27 har ett fyrtiotal lägenheter i varierande storlekar mellan 1 till 5 rum och kök. Till varje lägenhet tillhör en balkong där flertalet är inglasade, förråd, tvättstuga och mangelrum i källaren. Fastigheten har även sju stycken lokaler som rymmer bland annat fotobutik, konditori och ett av stans apotek. Det finns även tjugo garageplatser som går att hyras separat. 


 

Allégatan 17 & Storgatan 19

Fastigheten med adress på Allégatan 17 och Storgatan 19 har 12 lägenheter, varav 6 stycken har ett gammalt utseende med höga dörrar och högt i tak och 6 stycken lägenheter med ett modernare utseende. Varje lägenhet har tillgång till en tvättstuga i källaren och det finns ett antal parkeringsplatser för uthyrning. Fastigheten har även 4 kommersiella lokaler i bottenplan. 


 

Apoteksgatan 8 & Bruksgatan 18

Fastigheten på Apoteksgatan 8 och Bruksgatan 18 är en spännande fastighet. Fastigheten rymdes sedan tidigare av det gamla Televerket och Posten, vilket gör att fastigheten har stora ytor med högt i tak och stora fönster. 2018 genomgick fastigheten en helrenovering och 11 mindre lägenheter byggdes samt ett LSS-boende. 


 

Storgatan 38

Fastigheten på Storgatan 38 är en renodlad kommersiell fastighet med 4 lokaler. Hyresgästerna i dagsläget är två av ortens banker och ett företag som arbetar med offentliga miljöer. 


 

Torggränd 2 A-Q

Fastigheten har 17 stycken lägenheter och ligger centralt på Torggränd 2A-Q. Fastigheten har hiss och en luftgång där varje lägenhet har sin ingång. I fastigheten finns ortens bokhandel och vänder sig till den som vill ha ett trevligt boende mitt i centrum. 


 

Valhallagatan 2 A-B

På Valhallagatan 2 A-B förvaltar vi bostadsfastigheten med 12 lägenheter. Lägenheterna är antingen i storleken 2 rum och kök på 56 kvadratmeter eller 4 rum och kök på 86 kvadratmeter. Parkeringsplatser finns för separat uthyrning i anslutning till fastigheten. 


 

Åbygatan 5 A-E

På Åbygatan 5 A-E förvaltar vi 30 bostadslägenheter i varierande storlekar mellan 2 och 4 rum och kök. På baksidan av fastigheten finns en gemensam trädgård. Parkeringsplatser finns för separat uthyrning i anslutning till fastigheten. 


 

Åbygatan 7 A-B

Vi förvaltar 15 mindre bostadslägenheter på Åbygatan 7 A-B i Klippan. Lägenheterna är 1 till 3 rum och kök. På baksidan av fastigheten finns en gemensam trädgård. Parkeringsplatser finns för separat uthyrning i anslutning till fastigheten. 


 

Åbygatan 8 A-C 

På Åbygatan 8 A-C ligger fastigheten med 27 lägenheter i storlekarna 1 till 4 rum och kök. Parkeringsplatser finns för separat uthyrning i anslutning till fastigheten.