CENTRUM


Områdesbeskrivning 

Helsingborg är befolkningsmässigt Sveriges åttonde största stad och placerad vid Skånes nordvästra kust. Helsingborg är belägen vid Öresunds smalaste del, med endast 4 mil  över sundet till danska Helsingör. Därav har Helsingborg smeknamnet ”Sundets Pärla”. I de centrala delarna är Kärnan, Terasstrapporna, Dunkers kulturhus och Norra Hamnen populära sevärdheter. Helsingborg har närhet till både skog och hav, med många parker i närheten av centrum och endast 10 minuters gångavstånd till närmsta badstrand. Staden är rik på utbud av både kultur och nöje och är bland annat en av Sveriges krogtätaste städer. Även idrottslivet i staden är välförsett, med fotboll som den dominerande sporten med Helsingborgs IF som det mest framstående laget som spelar på Olympia. Övriga sporter såsom basket, gymnastik simning, handboll och ishockey har även väletablerade föreningar i staden. 


Kommunikation

Att ta sig från och till Helsingborg från de större städerna men också från de mindre orterna runt omkring är lätt då kommunikationerna är väl utbyggda. Helsingborgs station, Knutpunkten, förbinder båt-, tåg- och busstrafiken på ett och samma ställe i centrala Helsingborg. 


Service

I de centrala delarna av Helsingborg får du tag i det du önskar. Med närhet till stadens shoppingstråk på Kullagatan, livsmedelsbutiker, tandläkare, läkare och andra serviceutövare. 


Utbildning

Helsingborg har en rad olika förskolor och skolor för både grundskola och gymnasium. Campus Helsingborg är en filial till Lunds Universitet som etablerat sig i staden för den som vill läsa vidare. 

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i centrala Helsingborg:


 

Rådhustorget 10

I Helsingborgs Centrum förvaltar Rexellent fastigheten på Rådhustorget 10 som är belägen granne med stadens rådhus, vilket innebär nära till allt. Fastigheten rymmer faciliteter såsom restaurang, butiker, garage, kontorslokaler och lägenheter. Fastigheten är renoverad år 2000-2003, såväl utvändigt som invändigt. Kvällstid lyses fastigheten upp av belysning i skiftande färger och framför fastigheten på torget finns även en trevlig plantering som utbytes efter årstider och högtider.