TÅGABORG


Områdesbeskrivning 

I norra delen av Helsingborg, ovanför landsborgsbranten, ligger Tågaborg. Med närhet till både havet och är skogen är Tågaborg en stillsam och attraktiv stadsdel. Området innehar en blandning av  patriciervillor, engelska radhus, villor, ett antal nyare byggnader men också stadsmässiga flerfamiljshus med funkislägenheter och sekelskiftesvåningar. På en del ställen ligger villorna mitt bland flerbostadshusen. Stadsdelen erbjuder även tillgång till både Kopparmölleparken och Vikingsbergsparken. 


Kommunikation

Helsingborgs centrum ligger två km bort vilket innebär att centrum är inom gångavstånd. Men flera olika busslinjer går ofta och regelbundet in till centrum och Helsingborgs central station Knutpunkten men också busslinjer mot Väla, Maria Park och Västergård. 


Service

Tågaborg erbjuder ett stort utbud av olika typer av service. Stadsdelen har ett flertal matbutiker, bageri, frisör, blomsterbutiker, pizzerior, vårdscentral, vårdboende och restauranger. Med närheten till Pålsjö Skog finns fina promenadstråk och motionsslingor med utsikt över Öresund, men också en tennisanläggning ett stenkast bort. 


Utbildning

Tågaborgsskolan erbjuder förskoleklass upptill årskurs 9 och ligger mitt i stadsdelen Tågaborg. Även en rad fristående förskolealternativ finns att tillgå i området.

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter på Tågaborg:


 

Karl X Gustavsgatan 56 & Helmfeltsgatan 8

Endast ett stenkast ifrån arenan Olympia och mittemot Helsingborgs Lasarett ligger fastigheten Rovan 9. Fastigheten har 12 lägenheter i storlekarna 1 till 2 rum och kök.  Där finns även en kommersiell lokal som idag har en pizzeria som hyresgäst.